Żeliwna patelnia. Tradycja w nowoczesnej kuchni
https://www.cookin.pl/pl/c/Zeliwne/6

Nasze babki chętnie używały naczyń z żeliwa. Były trwałe i dobrze utrzymywały ciepło. Dzięki temu gospodyni domowa nie musiała tak często podkładać pod kuchnię węglową. Dzięki temu oszczędzały czas oraz oczywiście opał. Miały tez oczywiście swoje wady nawet stosunkowo nieduża patelnia z żeliwa długo się nagrzewała i potrafiła na prawdę sporo ważyć. Współczesne naczynia są o wiele lżejsze. Dużo szybciej się nagrzewają. Ale miłośnicy gotowania cenią sobie tradycję. Patelnia z żeliwa to idealne naczynie do przygotowania różnego rodzaju mięs. Zwłaszcza tych, które potrzebują dłuższej obróbki cieplnej.

Nazwa: PAULINA ZARZYCKA CODA GROUP

Adres: Skarbka z Gór 69D/18 03-287 Warszawa